Om het risico op arbeidsongevallen in de bouwsector te verminderen is het verplicht een veiligheidscoördinator aan te stellen, dit wanneer ten minste 2 aannemers werken uitvoeren op een zelfde werf, zelfs al komen deze aannemers nooit gelijktijdig op de bouwplaats.
stelt Stecom een veiligheid- en gezondheidsplan op en maken we alle relevante informatie ivm veiligheid over aan de verschillende tussenkomende partijen. Daarmee weten aannemers die een offerte wensen uit te brengen voor je bouwproject welke veiligheidsmaatregelen zij moeten nemen om je bouwproject veilig te laten verlopen.
controleert Stecom op regelmatige basis of je bouwwerf conform de veiligheidsvoorschriften wordt uitgevoerd. Hiervoor worden werfbezoeken ingepland op de werf. Na elk werfbezoek krijg je als bouwheer een gedetailleerd verslag op maat met daarin de nodige actiepunten.
wordt er een postinterventiedossier opgesteld. Het postinterventiedossier bevat alle technische gegevens van het bouwwerk waaronder bouwplannen, vergunningen en technische fiches, lijst van aannemers, …Het postinterventiedossier is een wettelijk verplicht dossier dat bij een verkoopakte door de notaris opgevraagd wordt. Zonder het postinterventiedossier kan een verkoop niet doorgaan.
Prijs weten voor een veiligheidscoördinator?
De prijs voor een veiligheidscoördinator hangt af van de omvang, de aard en de duur van de werken.
Heb jij een bouwproject in het vooruitzicht?
Vraag hier je prijs aan voor de veiligheidscoördinator.